Förenklar vardagen

#Digitalisering och hashtag#DigitalTransformation var temat för fredagens chefsforum i Varbergs kommun. Nu finns filmer som visades också tillgängliga på kommunens YouTube-kanal. En favorit är den som visar sidoeffekten med bättre hand...

Smart City Connection

På Smart City Connection i Linköping fick vi bl a höra Ann Helenius om ledarskap och Sveriges fallande ranking bland digitaliserade länder.

Digigov 2019

Digigov 2019 var inte lika vasst som 2017 års upplaga. En av höjdpunkterna var dock AI med Göran Lindsjö.

Hjälp med Office 365?

Cover and Move AB kan hjälpa er att förverkliga nyttan med er investering i moderna digitala verktyg som till exempel Office365.

BRM

Förra veckan ägnades åt skolbänken. Dags att tanka på lite nya kunskaper.

Med målet i sikte

Ett av mina uppdrag är att vara IT-strateg i Varbergs kommun. I den rollen hade jag nöjet att bli intervjuad av Voister häromdagen. Vi pratar bland annat om Varbergs vision och om vikten av att börja med målet i sikte.

De pratar med varandra!

Microsoft och Amazon låter sina digitala assistenter tala med varandra. I maj köpte jag en Echo Dot från Amazon. Vi har kul hemma med att försöka få Alexa att spela "Sommaren i City" från 1991. Hon är bra på mycket men inte på svenska.

Kommunen som växlar över digitalt

Röstmeddelande som bilaga i mejl är det bästa sen skivat bröd. 5 oktober lanserade vi i Varbergs kommun Skype för företag (Skype for Business) som telefonväxel. Alla samtal går numera genom Skype-servrar istället för en traditionell PBX.

UClarity möter Anders Boustedt

Under hösten 2016 gick Varbergs kommun med UClaritys hjälp över från en traditionell telefoniplattform och hänvisning till en modern, nytänkande och miljösmart kommunikationsplattform. I videon ovan pratar UClaritys Johan Cronqvist med Varbergs kommuns Anders Boustedt kring projektet

Bra vecka

Vad är det då jag gör? Jo, jag hjälper företag, organisationer och individer att nå sin fulla potential genom att ta fram visioner, sätta mål och skapa planer för att uppfylla dem. Denna vecka har jag utökat min egen verksamhet. Genom att ta tjänstledigt 40% från mitt jobb på Varbergs kommun har jag fått utrymme att ägna mig mer åt min konsultverksamhet. Under veckan träffade jag massor av inspirerande och kreativa människor och fick flera önskemål om uppdrag och samarbeten.